domingo, 25 de octubre de 2009

Un colegi "extravia" un nen de 3 anys durant quatre hores

David, un nen petit de tres anys, es va dormir a l'autocar de cami al colegi Hispanidad, en L Vila Joiosa, i va passar quatre hores desaparegut.
Els pares del menor, Francisco Ruiz y Maria del Mar Borreguero, van sospitar que hi va haver un pacte de silenci perque no es divulgues lo succeït, i diuen que no se'ls hi va donar "cap explicació, ni per part de la direcció del colegi ni de l'Ajuntament", de qui depen el transport escolar.
El petit David es va quedar dormit a l'autocar cami al colegi el passat 25 de setembre. La monitora no s'en va donar compte de que no va baixar del vehicle i el conductor, com cada dia, va reempendre la marxa cap a la empresa, en el polígon industrial de Finestrat. La direcció del centre tampoc va informar de la desaparició a la professora del menor. El menor va tenir la sort de que els autocars estan amb les portes obertes dins del recinte de la empresa Llorente Bus perque s'airegin els vehicles, així que quan va despertar, va poder baixar i esperar al mig de l'explanada del aparcament. I va tornar a tenir sort perque una treballadora de la empresa el va trobar abans d'empendre la marxa cap alguna part i se'l va emportar a les oficines. La trobada del nen va provocar la revisió de tots els vehicles de transport escolar fins que va apareixer la maleta d'en David amb les dades del seu colegi.
L'empresa va posar els fets en coneixement del centre i de l'Ajuntament i el nen va tornar al colegi, sobre les 12:30 del matí. La direcció del colegi va decidir no avisar a la seva professora i va tornar a casa en el mateix autocar que havia agafat el matí.
Pero aquell mateix dia, la mestre d'en David es va trobar a la seva mare i li va preguntar perque en David no havia asistit a clase, fet que va alertar els pares del nen, que el dilluns següent van anar a demanar explicacions als centre.
Francisco Ruiz va pendre la iniciativa i es va plantar en el consistori vilero per obtenir explicacions del silenci de l'Administració cinc dies despres d'haver-se extraviat el seu fill. El pare del nen afectat nomes va obtenir com a resposta del funcionari que el va atendre que no havien pogut parlar amb ell per falta de temps.
COMENTARI
Penso que el monitor de l'autocar tindria que repasar sempre l'autocar per si algun nen es queda adormit. També penso que si passa aixó el que s'ha de fer per començar es avisar els pares. Que no se'ls pot amagar una cosa així, i que menys que avisar a la seva professora, ja que ella també es responsable del que li passi al nen.
Per tant, trobo que tant per part de l'Ajuntament com per part del colegi van actuar molt malament i que aixó no tindria que passar.


enllaç:http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/colegio/extravia/nino/anos/durante/horas/elpepiespval/20091007elpval_1/Tes

6 comentarios:

  1. Penso que aqui hi ha hagut una negligència per part de la monitora, que no ha fet bé la seva feina. Tenia d'haver revisat el vehicle, quan tots els nens ja haguessin estat fora.
    Són nens molts petits, i necessiten que estiguem més per ells, es poden quedar dormits, trobar-se malament, nose....moltes coses i no per això aquest nen s'ha de quedar dormit en l'autobus tot el matí fins que el troben a faltar.
    I que l'escola faci un vot de silenci, i trobo fatal, tothom es pot equivocar, i si has comes un error justifical i ja està.
    Però mai ocultis informació, perquè jo si fos pare d'aquest nen estaria molt molesta pèrquè podria pensar que m'han volgut ocultar la informació sobre el meu fill, que ha estat en perill durant unes hores.
    Per sort no li va passar res, però podria haver mort d'axfisia o...nose trobo una irresponsabilitat per part de la monitora i l'escola per silenciar-se.

    ResponderEliminar
  2. Penso que tant la monitora de l'autocar com el col·lgit tene part de culpa. Primer, la obligació de la monitora és de revisar tots els nens i contar abans i després de pujar i baixar de l'autocar, per aixó la contracten, i en aquest sentit ha estat un inegligència per part de la monitora per no fer bé la seva feina. Per altre banda, en aquest cas la directore del centre, ha tingut un comportament erroni, perquè hauria d'haver avisat als pares dels fets i informar a la educadora del nen, no amagar la situació com sinó agués pasat res. També penso que ser directora d'un centre porta molta responsabilitat i ha d'asumir tots els actes que se li presentin, i en aquest cas ha demostrat que no té responsabilitats ni sentiments i no serveix com a directora perquè qualsevol problema amb algun infant ha de tenir cura i informar als familiars de tot.

    ResponderEliminar
  3. Jo crec que el conductor hauria de revisar sempre si queda algú al vehicle, però en tot cas ell quan va trobar el nen va mirar de quina escola era i el va tornar. El que trobo pitjor, és que la propia direcció de l'escola amaguessin aquests fets a la pròpia professora i sobretot als pares. Jo crec que qualsevol mare que es trobés en aquest cas voldria explicacions i sobretot que se l'avisés.
    Crec que han actuat molt malament i que a més com dius tu no han assumit les conseqüències.

    ResponderEliminar
  4. Ho trobo vergonyos per part del conductor, del centre i de la monitora.
    Com ens podem OBLIDAR d'un infant?? sense paraules!
    Imaginem que ara l'infant el baixar de l'autocar marxar cap el carrer... que ves pogut arribar a passa?? millor no saber-ho.
    Els pares no ho sabien? Ni la professora.... vergonyos!!
    Han actuat tots plegats molt malament jo crec.
    La directora, tots sabem que quin és el seu carrec, però ella no crec que hagui sapigut actuar correctament davant aquesta situació, dit clarament, no crec que hagi fet de directora o que es mareixi aquest carrec.

    ResponderEliminar
  5. Que fort!!!
    Això és inacceptable.
    En primer lloc, la monitora encarregada de vigilar els infants durant el trajecte hauria de revisar l'autocar abans de baixar-ne per comprovar que ningú es quedi a dins i que no es deixin res dins el bus.
    En segon lloc, el conductor de l'autocar també hauria de comprovar el bus quan acaba la ruta.
    Per últim la directora hauria d'haver notificat als pares l'incident i hauria d'haver demanat disculpes.
    Tot plegat una vergonya.

    ResponderEliminar
  6. No es la primera vegada que llegeixo una noticia així i això es imperdonable.
    En primer lloc, el mes lògic es contar quants nens hi han dins l'autocar, i a mesura que van baixant contar-los per si realment algu és encara dalt l'autocar.
    El mínim que podria haver fet era demanar disculpes a la familia !!!!
    En fi.. tot això es vergonyos.

    ResponderEliminar